Løypekart

Her finner du løypekart og beskrivelse av traséen for Tromsø Skimaraton
Tromsø Skimaraton gjennomføres i en variert og spennende trase på 21 km midt på Tromsøya. Traseen består av to sløyfer, en nord på øya, og en sør for skistadion. Fra starten på skistadion går løypa nordover der den krysser skibruene over Tverrforbindelsen etter ca 1 km. Deretter følges lysløypa videre nordover i ca 1,5 km før den svinger av til venstre ved solmyra. Herfra svinger løypa sørover og en får den første harde stigningen før en kommer inn i hundeløypa og et mer små kupert terreng. Etter ca 4 km passerer en Skihytta for første gang før en får en rask kilometer med utfordrende utforkjøringer. En er nå på løypas laveste punkt og løypa svinger tilbake sørover mot Mortensnes, først med en tøff stigning før en går inn i et småkupert terreng. Etter ca 8 km kommer løypas tøffeste parti der en stiger opp fra den nedre bebyggelsen på Mortensnes og opp til Skihytta igjen.

Fra skihytta kjører en så ned til skibruene igjen og går tilbake til stadion som passeres etter ca 11 km. Etter stadion går en igjennom den nye konkurranseløypa i Sinsenåsen. Denne delen ble første gang tatt i bruk i 2018. Siden den gang er løypene gjort bredere, og svingene enklere å håndtere. Løypa fortsetter så ut Sinsenbakken og gjennom det som lokalt er kjent som øvre konkurranseløype, hvor en også finner løypas høyeste punkt.

Etter øvre konkurranseløype følger et lettere parti: lysløypa sørover til KSAT sine satellittantenner og videre ned gjennom Workinmarka. Løypa slynger seg så oppover Workinnmarka tilbake til lysløypa. Etter en kort besøk i lysløypa avslutter vi med nedre konkurranseløype og tilbake inn på stadion. 42 km går så samme trase en gang til, mens 21 km går i mål. Familieløypa er i år på drøyt 11 km og følger nordre trase.

Målgang blir rett foran det nye tidtakerhuset nord på skistadion.