Smøretips for Tromsø Skimaraton 2019

Vår gode samarbeidspartner og landslagssmører Espen Tøllefsen har bidratt med smøretips til helgas renn. Under finner du hva de anbefaler.

Det er jo dessverre nå en litt dårlig melding når det gjelder været i helga. Det skal etterhvert regne en god del i dag, litt mindre i morgen, og litt mer nedbør igjen på lørdag. På løpstidspunktet skal det i følge meldinga være +2 grader. Da er det jo i utgangspunktet regn, men blir det bare en grad eller to kaldere, så kan det fort være snakk om sludd eller snø. Det betyr at rubbski(zeroski) eller felleski kan være et godt alternativ. Så vi anbefaler at de av dere som har slike ski, også gjør disse klare til bruk. Når det gjelder tradisjonell smøring, så tror vi at det ligger an til klister. Vi anbefaler at dere legger klistergrunn og et litt mykere mellomklister dagen før. Når det gjelder det siste klisterlaget, så må dere bare vente til lørdagen for å se hvordan været er.

En mer detaljert oversikt over deres anbefalinger finner du denne siden.